מחקר מלווה

 מחקר ראשוני מוצלח מטעם הפקולטה למקצועות הבריאות, החוג לספורטתרפיה וריפוי בעיסוק בקריה האקדמית אונו, בהובלת פרופ' אלה בין, ד"ר יעל זילברשלג וד"ר סיגל לירז זלצמן, שנעשה בשיתוף עמותת "קליק" בהוד השרון, הוכיח שהפעילות הגופנית המאתגרת והמהנה שנעשתה  על ידי משתתפי המחקר, תורמת לשיפור המדדים הפיזיים כגון: שיפור במהירות הליכה, הקטנת הסיכון לנפילות, שיפור יציבות, שיפור קורדינציה וכוח גס. בנוסף, הפעילות משפרת מדדים קוגניטיביים ומשפיעה לחיוב על מצב הרוח הכללי של המתעמל. חשב לציין כי חברתנו הנה היחידה בישראל שבצעה כבר 4 מחקרים אקדמאים בארבעה פארקים שונים ובחנה אוכלוסיות שונות (תשושי נפש, עצמאיים בקהילה, עצמאיים בדיור מוגן, מבקרי מרכז יום עם מוגבלות תנועה בליווי צמוד)  


 לאור הצלחתו של המחקר הראשוני החלטנו כי נמשיך לפתח את המוצרים שלנו בליווי מחקרים נוספים בפארקים שונים ועד היום נעשו 4 מחקרים נוספים בפארקים שהתקנו באור יהודה, רעננה, בכפר סירקין (ראו סרטון מהשטח) ומבשרת ציון.  ריבוי המחקרים נעשים לאוכלוסיות שונות (דיור מוגן, מרכזי יום לקשיש, פארקים ציבוריים) ובמיקומים ואוכלוסיות שונות בארץ ובכך מאפשרים לנו לבחון את השפעות המתקנים בצורה נרחבת יותר. כל לקוחותינו הישנים והעתידיים מוזמנים לשתף איתנו פעולה בה נבצע מחקר גם אצלכם בפארק.

 

בזכות תפיסת העולם שלנו כי המתקנים חייבים להיות מגובים ע"י מחקרים ובליווי מומחים מוצרינו אף נבחרו והותקנו בבית החולים השיקומי "רעות" בת"א, בבית לוינשטיין, בית הלוחם בת"א ועוד... והם משמשים את המטופלים והפיזיותרפיסטים שלהם לפעילות שיקומית יום יומית.

גם אם על פניו ניראה לכם.ן כי המתקנים הנם פשוטים ו\או שכל יצרן אחר יגיד לכם שגם הוא יכול לייצר לכם אותם כדאי לדעת שמאחורי כל עיצוב פשוט ככול שיהיה ישנם פרמטרים רבים שנלקחים בחשבון כולל מחקר, ניסוי עם משתתפים, ייעוץ עם מומחים בתחום ועוד.

 

מטרת המחקרים המתמשכים שלנו תהיה למדוד את ההשפעה של השימוש במתקני הפעילות הייעודים  על מדדים מוטוריים, קוגניטיביים ורגשיים לאוכלוסיות שונות. כל אחד ממשתתפי המחקר עובר הערכה לפני תחילת השימוש במתקנים, חודש וחצי, ושלושה חודשים אחרי תחילת השימוש במתקנים.
הערכה כוללת אבחונים ושאלונים מתוקפים הבוחנים:


הליכה (Two minutes' walk), סיכון לנפילות (Time Up and Go), שווי משקל (Uni Pedal stance), כוח גס (Gamer dynamometer) , קורדינציה (Finger to nose test), קוגניציה (Mini-(Mental Test, דיכאון (Geriatric Depression Scale) ואיכות חיים (WHOQOL-(BREF . כמו כן ייכלל במחקר גם שאלון דמוגרפי, הכולל, בין היתר, שאלות בנוגע לנפילות. 


במידה וארגונכם מעוניין לקחת חלק במחקר אנו צרו עמנו קשר.

פרופ' אלה בין

ראש החוג לספורטתרפיה, הפקולטה למקצועות הבריאות.

אלה בִּין PT, PhD  – היא פרופסור לאנטומיה ופלאואנתרופולוגיה. פרופ' בין מכהנת כראש החוג לספורטתרפיה בפקולטה למקצועות הבריאות בקריה האקדמית אונו. מחקריה עוסקים בעיקר בנושאי אבולוציה של עמידה זקופה והליכה על שתיים, ובקשר שבין מנח עמוד השדרה להתפתחות של כאבי גב וצוואר.

קראו עוד

ד"ר יעל זילברשלג

אחראית תחום גריאטריה ומרצה בחוג לריפוי בעיסוק בקריה האקדמית אונו. שימשה כאחראית תחום ריפוי בעיסוק במערך הגריאטרי במחוז מרכז ב"מכבי שירותי בריאות, ניהלה את שירותי הריפוי בעיסוק במספר בתי אבות ומרכזי יום וכיהנה כחברת דירקטוריון של מרפאת אגם (שירותי אבחון גריאטרי רב מקצועי).

קראו עוד

ד"ר סיגל לירז זלצמן

ד”ר לירז-זלצמן היא פיזיותרפיסטית, עסקה במשך שנים בשקום נוירולוגי. כיום, חוקרת מוח, מנהלת קבוצת מחקר בפגיעות ראש טראומתיות במרכז לחקר המוח ע”ש יוסף סגול במרכז הרפואי שיבא תל השומר. מנהלת את המאגר הלאומי של רקמת מוח. לסיגל דוקטורט במדעי המוח, האוניברסיטה העברית, ירושלים.


תחומי המחקר בהם עסקה הינם השפעות ארוכות טווח של פגיעת ראש טראומתית, הבנת מנגנונים ותהליכים ארוכי טווח ההופכים פגיעת ראש טראומתית למחלה נוירודגנרטיבית כרונית, פיתוח טיפולים תרופתיים לשיפור ירידת קוגנטיבית לאחר פגיעות ראש טראומתיות, השפעת אורח חיים (למשל פעילות גופנית) על ירידה קוגנטיבית לאחר פגיעות ראש.


קראו עוד